Pioppi dieet - Hoe werkt het?
Pioppi dieet,  Voeding als medicijn

Wat is het Pioppi dieet?

Het Pioppi dieet is een koolhydraatarm dieet. Het is gebasseerd op de levenstijl van de mensen in het Italiaanse dorpje Pioppi. Dit dorpje bevindt zich in een zogenaamde blauwe zone. De mensen worden er niet alleen erg oud, ze blijven ook heel gezond.

Diabetes, hartproblemen, beroertes en dementie het lijkt de mensen van Pioppi niet te treffen. Maar hoe komt dat nu?

Voeding als medicijn

Het wordt steeds duidelijker dat wat je eet grote invloed heeft op je gezondheid. En dan is het ook nog zo dat wat eerst gezond leek, nu toch minder gezond is dan je misschien dacht. Dat komt omdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de oorzaken van overgewicht en de invloed van voeding op gezondheid. En dan blijkt soms dat oude ideeen niet kloppen.

(Verzadigd) vet is geen probleem!

Ja, je leest het goed. Ben jij net zoals ik al jaren in de weer met light producten en kies je bewust voor halfvolle of vetvrije zuivel? En werd je ook steeds dikker? Het werkt niet he? En dat wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Maarja, wij wisten dat dus al….

De man die het allemaal onderzocht en naar buiten bracht, kwam al een paar jaar later op zijn mening terug. Alleen werd er toen niet meer naar hem geluisterd. Je kunt hier het verhaal lezen.

Maar goed, we kunnen dus weer volop gaan genieten! Slagroom, volvette kazen, noten, olijfolie zomaar wat voorbeelden die helemaal niet zo slecht voor je zijn en juist ook in Pioppi veel gegeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *