Clean 9 – De eerste dag

Het is zaterdagochtend - mijn eerste Clean 9 dag - en ik word laat wakker. Gisteren heb ik nog lang liggen lezen. Mijn boek was zo spannend dat ik het niet weg kon leggen. Snel stap ik uit bed en ga naar beneden. Ik heb het Clean 9 schema hierdoor in de war gegooid want de tijd tussen lunch en ontbijt is nu heel krap. Snel door naar de volgende stap. Ik lees dat ik minimaal 30 minuten moet bewegen.

En daar heeft mijn hondenmeisje geen enkel probleem mee. Lekker lopen is één van haar favoriete bezigheden. Enthousiast huppelt ze met me mee naar de gang om haar riem te pakken. Het is een grijze, druilerige dag en er lopen niet veel mensen in het park. Ik geniet van de frisse lucht en de beweging en Cindy snuffelt, rent en onderzoekt. Wat is het leven van een hond toch simpel denk ik, je doet wat je doet en dat is leuk (behalve de dierenarts en trimsalon dan). Eten, slapen, uitgaan, knuffelen, mijn kleine witte hondenmeisje doet het met volle overtuiging en geniet van alles.

Water drinken, mijn persoonlijke uitdaging tijdens Clean 9

Straks drink ik mijn eerste Clean 9 shake en daar heb ik echt zin in. Ik begin me een beetje hongerig te voelen. Nog maar even een glas water drinken. Ik ben normaal niet zo’n water drinker. Ik weet hoe goed het is maar het lijkt er nooit van te komen. Alleen daarom zijn deze negen dagen al goed voor me. In het boekje houd ik bij hoeveel ik gedronken heb. Er zijn ook handige apps waarmee je dat kunt bijhouden maar ik vind het leuk om het echt af te vinken. Met een voldaan gevoel zet ik de eerste drie vinkjes.

Clean 9 - Water drinken

Ik ben namelijk al jaren verslaafd. Het is een redelijk onschuldige verslaving, ik drink niet, rook niet en gebruik geen drugs. Maar ik drink wel liters cola light. Mijn eerste glas drink in zo rond de lunch en vanaf dat moment is het bijna het enige wat ik drink. Tijdens dit programma mag je geen koffie, thee of frisdrank drinken. Dat wordt dus afkicken, maar gek genoeg kijk ik daarnaar uit. Het voelt niet meer goed om zoveel cola binnen te krijgen.

Hoewel de eerste twee Clean 9 dagen echt streng zijn mag je gelukkig wel bepaalde groenten en fruit eten. Ik heb bedacht dat ik vanavond twee paprika's in de oven grill, omdat ik het fijn vind iets warms te eten. Straks neem ik ook wat druifjes dat mag namelijk  ook gewoon. In het boekje staan bepaalde groentes en fruit waar je in sommige gevallen zelfs onbeperkt van mag eten. Ook tijdens de eerste strenge dagen.

En dan is de eerste Clean 9 dag alweer voorbij. Deze dag viel erg mee. Ik blijf het lastig vinden om de Aloe Vera te drinken maar dat went  hoop ik. De paprika met bloemkool uit de oven, want dat is het geworden, smaakte zalig. Ik heb mijn cola light niet gemist, heb er eigenlijk nauwelijks aan gedacht. Als het zo blijft, is het Clean 9 programma goed te doen. Tot morgen!​

XX Liefs,

Corine​