Clean 9 – dag 9

Dag 9, alweer de laatste dag van Clean 9. Werd ik gisteren vol energie wakker, vandaag voel ik me futloos en moe. Bovendien heb ik last van constipatie. Ik wil het liefst de hele dag met een dekentje op de bank. Gek dat het verschil zo groot is, waar zou dat aan liggen?

Ik heb geleerd dat het slim is om naar mijn lichaam te luisteren. Het is zondag dus een perfecte dag om lekker te luieren - chillen zoals mijn twee pubers zeggen. Bij ons begint de zondag altijd met een gezamenlijk brunch met lekkere broodjes en een mooi gedekte tafel. Heel gezellig, want doordeweeks komt het hier niet van. Iedereen begint op een ander moment aan de dag en dat maakt een gezamenlijk ontbijt lastig.

En hoewel ik helemaal geen honger heb, vind ik het voor de eerste keer lastig om gewoon mijn shake te drinken bij het ontbijt. Ik heb zelfs een beetje medelijden met mezelf....

Zo zie je maar dat je echt niet alleen eet, omdat je honger hebt maar dat je eten (of soms een bepaald soort eten) aan momenten en emotie koppelt. Vaak zonder dat je het doorhebt. 

Zo hebben wij zaterdag altijd familie avond. Meestal kijken we dan met z'n allen een goede film of serie maar momenteel is het 'Heel Holland bakt'. En daar hoort natuurlijk een 'lekkertje' bij. Als je bewust kijkt naar je gewoontes vind je steeds meer van dit soort momenten. Wat bij de Pavlow hondjes werkte, werk ook prima voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *