Clean 9 – Forever Living – het begin

Het is zover. Mijn bestelling is aangekomen. Maar liefst drie grote dozen staan midden in mijn woonkamer. Ik voel me opgewonden als een kind op pakjesavond. Het gaat beginnen. Niet alleen word ik hopelijk weer slanker, ik start ook aan een nieuw avontuur als ondernemer.

In dat laatste heb ik ontzettend veel zin. Ik heb de afgelopen weken heel veel onderzoek gedaan en weet ondertussen zeker dat Forever Living een degelijk bedrijf is met goede verantwoorde producten. Na jarenlang alleen gewerkt te hebben, ben ik eraan toe weer onderdeel van een groter geheel te zijn en niet meer altijd zelf het wiel uit te hoeven vinden. Maar dan wel met net zoveel vrijheid natuurlijk. 

Ondertussen heb ik al een aantal producten van Forever Living uitgeprobeerd en heb ik ervaren wat Aloë Vera voor je kan doen. Wespensteken, schaafwonden, muggenbeten het is allemaal voorbij gekomen en de Gelly van Forever Living bleek een super middel​.  Ook de tandpasta is heel lekker en mijn haar glanst als nooit tevoren door de shampoo.

Ik ben dus al aardig overtuigd van de werking van de producten van Forever Living. Maar dat waren wel allemaal producten voor de buitenkant, het Clean 9 programma gaat vooral om de binnenkant. Het maakt je lekker schoon en zorgt ervoor dat je darmen alle belangrijke voedingstoffen weer goed op kunnen nemen. En dat zorgt ervoor dat je jezelf goed en energiek voelt. Eerlijk gezegd ben ik behoorlijk sceptisch. Ik heb dit soort programma's altijd naar het rijk der fabelen verwezen. Onzin dacht ik altijd.

Als gewichtsconsulente​ heb ik een gezonde afkeer van pilletjes en poedertjes. Ik ben ervan overtuigd dat je met gezond eten en lekker bewegen heel goede blijvende resultaten kunt halen, heb ik bij veel cliënten gezien.

Helaas heb ik de afgelopen 10 jaar ervaren dat het niet altijd zo werkt. Door het gebruik van medicijnen, kwam ik maar liefst 25 kg aan. En wat ik ook probeerde, het ging er niet meer af. Alle kennis die ik heb van voeding en beweging.... het mocht niet baten. In 1 maand kwam ik maar liefst 10 kg aan.  Als je bedenkt dat je voor 1 extra kg bijna 8000 kcal teveel binnen moet krijgen, snap je wel dat er iets helemaal mis was met mijn lijf. En daarna stopte het niet. Ik voelde me verdrietig, onaantrekkelijk en onbegrepen. Geen enkele arts leek me verder te kunnen helpen.

Toch duurde het jaren, voor ik in de gaten kreeg dat mijn lichaam zo veranderde door mijn medicijnen. En dat voelde als een opluchting. Eindelijk snapte ik waar de veranderingen in mijn lichaam vandaan kwamen. Het verklaarde ook waarom het me maar niet lukte om af te vallen. Op internet kwam ik enorm veel verhalen tegen van vrouwen die hetzelfde meemaakten.

Dan ontmoet ik Anita

Anita is al jaren distributeur van Forever Living en straalt. Ze heeft een prachtige huid, heel mooi haar en is bovendien slank en gezond. Als ze mijn verhaal hoort, wijst ze me op de Clean 9. Een programma van negen dagen wat je een soort kick start geeft als je wilt afvallen. Bovendien kan het je door een zogenaamd gewichtsplateau heen trekken. Het is een pittig programma wat  je lichaam ook nog eens reinigt. Daarom is het ook geschikt voor mensen die niet af willen vallen. Vanaf dat moment doe ik onderzoek. Ik weeg ondertussen 86,9 kg bij een lengte van 1.59m. Ik val hierdoor officieel in de categorie obesitas. Er moet iets gebeuren...

En dus zit ik tussen de dozen op de vloer van mijn woonkamer. Mijn lieve hondenmeisje snuffelt nieuwsgierig aan alles wat er staat. Ze werpt me een verbaasde blik toe ,'wat is dit allemaal?' staat in haar ogen te lezen. Met een diepe zucht gaat ze naast me liggen. Ik pak het Clean 9 pakket uit. Wat een hoop pillen! Twee gele kannetjes die aan frituurvet doen denken, een meetlint en shake beker, poeder om shakes van te maken in de smaak chocolade en wat kleine zakjes met vezels. Nieuwsgierig begin ik te lezen in het boekje. 

Clean 9 - de eerste indruk

Ik moet veel water drinken, lees ik. Verder is er een helder schema wanneer ik wat moet gebruiken. Ook op de strips van de pillen staat precies aangegeven waar ze voor bedoeld zijn. Ochtend, middag of avond. Dat is handig, vooral als je lichtelijk chaotisch bent zoals ik. Zo weet je precies wat je in moet nemen. Verder drink je heel veel Aloë Vera gel. Want dat is waar Forever bekend om staat. De zuivere Aloë Vera producten. Na alle positieve verhalen, ben ik wel nieuwsgierig naar dit drankje.

Ik pak een glas en  schenk wat uit het kannetje. Het drankje ziet er doorzichtig uit en ik zie wat kleine vezeltjes van de Aloë Vera. Voorzichtig ruik ik eraan, ik vind het niet lekker ruiken. Ik ga een stapje verder en neem een klein slokje, BRRR, dat is wennen. De smaak is bitter, zurig. Ik vind het niet lekker, eigenlijk vind ik het gewoon vies. Mijn man en dochter proberen het ook en komen tot dezelfde conclusie. 

In het boekje lees ik dat ik vooral de eerste twee dagen van het Clean 9 programma heel veel uit het gele kannetje ga drinken. Gelukkig blijkt dat er meer mensen zijn die moeite hebben met de pure smaak van Aloë Vera. En er is een oplossing, snel bestel ik Joost een soort limonade siroop in twee smaken die je door de Aloë kunt mengen. De smaak van blauwe bessen en ananas klink aantrekkelijk. Ik hoop maar dat de bestelling snel binnenkomt.

Morgen ga ik beginnen. Ik voel me sceptisch en onzeker. Doe ik hier goed aan? Maar ik voel me ook hoopvol. Stel je voor dat dit echt werkt! Eindelijk weer een lijf waar ik me prettig in voel. Geen buik meer die enorm in de weg zit bij alles wat ik doe. Ik besluit er helemaal voor te gaan. De komende negen dagen ga ik het Clean 9 programma voor 100% volgen! Tot morgen.

XX Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *